Hovikumpu-logo rgb for-web1 - Osa HoviKoti-ryhmää

Tekstin koko

A- | A+

Taustalla pitkä ja laaja kokemus

 

Maija Peltonen ohjauskäynnillä

Hovikumpu on osa Hovikoti-ryhmää. Sen toiminnassa on vahvasti mukana Noormakussa vuonna 1989 perustettu ikääntyneille ja mielenterveyskuntoutujille asumispalveluja tarjoava Hopeaharjun Palvelukoti sekä Nokialla vuodesta 2010 toiminut kehitysvammaisten hoitokoti Sofiakylä. Hovikumpu noudattaa Hopeaharjussa ja Sofiakylässä jo toimiviksi todettuja ratkaisuja sekä käytännön kokemuksia.

Hopeaharjun Palvelukoti perustettiin vuonna 1989, Maija Peltosen toimesta. Hänen vahvana visionaan oli tarjota laitosasumista kevyempiä asumispalveluja ikääntyneille ja muille erityisryhmille. Hopeaharju oli edelläkävijä, sillä se oli aikanaan Satakunnan ensimmäinen yksityinen palvelukoti. Hopeaharju toimii edelleen, Maija Peltosen tyttären, Mari Kurpan vetämänä.

Kuvassa:  Maija Peltonen ohjauskäynnillä
Hovikummussa syksyllä 2017

  

Riitta ja SofiaSofiakylä perustettiin kesällä 2010 ja toiminta aloitettiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiloissa kauniilla Pitkäniemen alueella Nokialla. Uusiin tiloihin Kivimiehenkadulle päästiin muuttamaan elokuussa 2012. Helmikuussa 2016 toiminta laajentui ja saman kadun varteen valmistui uusi hoivakoti Sofiantähti ja vuoden 2018 alusta Tarinatupa. Innoittajana Sofiakylän perustamiseen on ollut Riitan kehitysvammainen tytär, Sofia.

 

Kuvassa: Riitta ja tytär Sofia

 

”Tää on Soffari” -video tehtiin kertomaan Sofiakylän tarinaa ja välittämään tunnelmaa talon ulkopuolellekin. Alun perin syntyi idea yritysvideosta, jolla kerrottaisiin tiloista ja toiminnasta ja yrityksen taustasta. Sofiakylässä kaikki kuitenkin tehdään hieman toisin, joten siitä muokkautuikin musiikkivideo.