TarinaTupa-logo RGB for-web  - Osa HoviKoti-ryhmää

Tekstin koko

A- | A+

Pajat

Lukulaari

Lukulaari aloittaa maanantaisin toiminnan. Silloin kieli, kirjat ja kirjallisuus ovat inspiroivin juttu. Yhteinen lukuhetki kuuluu asiaan. Kannustamme kielen maailmassa sanojen ja niiden merkitysten maisteluun, rustailemme runoja ja saatamme tehdä pienimuotoisia harjoituksia vaikkapa pantomiimin avulla. Lukulaari on rento ja hyväntuulinen viikon aloitus.

 

Arkipaja

Arkipaja on kaikkein suosituin pajamme. Arkipajassa keskitytään teemoittain erilaisiin arjen hallinnan taitoihin. Käytännön harjoittelu lisää itseluottamusta. Harjoittelemme säännöllisesti kodinhoitoon, siivoukseen ja pyykinpesuun liittyviä asioita. Lisäksi opettelemme mm. arvioimaan rahan määrää ja käyttöä sekä liikkumista yleisillä paikoilla ja julkisilla kulkuvälineillä. Arkipajassa harjoittelemme kohteliaita käyttäytymissääntöjä ja niiden merkitystä, sekä toisten huomioon ottamista. Asiakkaamme pitävät toiminnasta ja arkisista puuhista.

 

Taitopaja

Taitopajassa nautimme luovasta ilmaisusta ja lisäämme käden taitojamme. Niiden lisäksi harjaantuvat muisti, keskittymiskyky, tarkkaavaisuus ja ongelmanratkaisukyky. Tutustumme värien, muotojen ja erilaisten materiaalien iloa ja aistimuksia tarjoavaan maailmaan. Taitopajassa voi tehdä vaikkapa mosaiikki-,  paperimassa- tai puutöitä. Valokuvaus on ollut päivätoiminnan asiakkaiden suosiossa. Omia kuvia on otettu retkillä ahkerasti. Parhaimmat otokset pääsevät näytille tilojemme seinille.